Cattery Casaco de Veludo

Page
Menu
News

Welkom

Wij zijn Anne-jan & Chantal en wij wonen met onze kinderen en katten nabij het centrum van Alkmaar. Beiden hebben we vrijwel ons hele leven met katten gewoond (vroeger thuis) dan wel zelf katten gehad. Toen de kinderen groter werden en ze de kwetsbaarheid van (kleine) dieren kennen, was de tijd rijp om onze liefde voor katten om te zetten in een mooie hobby: een Ragdoll cattery.

 

De Ragdoll is in 2016 op ons pad gekomen toen we op zoek gingen naar gezelschap voor onze Britse Korthaar Joris. Voorwaarden hierbij waren dat het een ras moest zijn dat geen probleem heeft met grotendeels binnen leven en dat aanhankelijker zou zijn dan onze Brit is gebleken. Op dat moment kwam Indy (Gwen) of the Jardines op ons pad, een prachtig, lief en actief poesje.

 

Inmiddels is dit uitgebreid met Bailey, een volle dochter van Indy waarmee we hebben besloten niet te fokken en de jongste aanwinst Alanya, die deze zomer onderzocht zal worden op geschiktheid om mee te fokken.

 

De katten hebben, naast dat ze door het hele huis kunnen struinen en van diverse krabpalen en speeltjes gebruik kunnen maken, toegang tot de afgesloten achtertuin, zodat ze in de vijver kunnen turen en lekker in de buitenlucht kunnen zijn.

 

Zo nu en dan hebben wij een nestje dat na een paar weken in de woonkamer opgroeit. De kittens zijn bij vertrek na 13 weken gewend aan kinderen, andere katten en alle mogelijke huishoudelijke bezigheden en geluiden. Daarnaast hebben ze uiteraard al hun inentingen gehad, zijn gechipt, ontwormd en hebben ze een stamboom. De kittens vertrekken met een kittenpakket.

 

 

Onze poezen worden getest op FIV/FELV en HCM/PKD. De laatste twee via echo en eenmalig via DNA. 

 

Wij zijn aangesloten bij Mundikat en de Dutch Ragdoll Club. 

 

 

 

 

 

Page
Menu
News
Page
Menu
News

Stamboom Indy

klik op onderstaande link om de stamboom te bekijken.

stamboom.indy »

Er zijn kittens geboren

Op zondag 9 mei is Indy moeder geworden van 6 prachtige kittens. Alle kittens hebben inmiddels een huisje gevonden.

 

 

Facebook pagina

Wij zijn ook op Facebook te volgen.

Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login