Cattery Casaco de Veludo

Page
Menu
News

Kittenbeleid

Het besluit om een Ragdoll kitten in huis te nemen is natuurlijk geen besluit dat u van de een op andere dag neemt. U gaat een vriendje uitzoeken die u zijn of haar hele leven zal vergezellen. Een vriendje dat altijd voor u klaar zal staan en wij vinden dat dat wederzijds moet zijn. Bedenk dus goed dat uw nieuwe vriendje verhaart, per ongeluk een kras op de bank maakt, een kabeltje doorbijt of wil uittesten of de planten eetbaar zijn. Het is en blijft een levend wezen met een eigen en uniek karakter. Ragdolls zijn echte binnenhuis katten die erg hangen aan hun baasje. In ruil daarvoor krijgen de baasjes een eindeloze stroom van liefde van hun Ragdolls. Veel Ragdoll bezitters vergelijken de persoonlijkheid van hun Ragdoll met die van een trouwe hond.

Het ras Ragdoll staat er om bekend dat het een gezelligheidskat is. Als je niet vaak thuis bent (bijv. fulltime werkt en of op school zit) dan wordt geadviseerd om 2 katten te hebben. Dit hoeven dan geen twee Ragdolls te zijn natuurlijk. Anders is dit ras misschien niet zo geschikt voor je.  En het is echt waar als ze met zijn tweeën zijn 'slopen' ze elkaar ipv u en uw spullen. Denkt u aub ook aan uw vakantiewensen. Vaak is 2x per jaar nog wel te regelen maar gaat u graag, vaak en lang op vakantie bedenk dan vooraf hoe u het gaat doen met uw 4 voetige vriendje.

Onze Ragdoll poes betekent heel veel voor ons daarom wordt deze niet gebruikt als fok machine! Wanneer de poes eraan toe is, zal zij maximaal 1 keer per jaar een nestje krijgen. Onze kittens groeien op in de woonkamer samen met onze andere poezen en kinderen. Als ze 5 weken oud zijn mogen ze bezoek ontvangen. Wel vragen we u om niet meer dan één cattery per dag te bezoeken in verband met het risico op het overbrengen van virussen en bacteriën.

Tijdens een bezoek zullen wij alle vragen beantwoorden en u van informatie voorzien. Is er een goede match dan is het mogelijk om een kitten te reserveren. Dat wordt dan vermeld op de website. Dit betekent dat het kitten niet meer aan iemand anders kan worden verkocht. Voor ons is het belangrijk dat wij weten naar wie het kitten gaat en dat er wederzijds vertrouwen is. Voor een reservering vragen wij een (contant) reserveringsbedrag.  In geval van opzegging van uw zijde betalen wij het reserveringsbedrag niet terug. Mocht het zo zijn dat wij de reservering om welke reden dan ook afzeggen dan wordt uiteraard het reserveringsbedrag aan u terugbetaald.

Onze kittens worden verkocht met koopovereenkomst, deze wordt, voordat u een kitten reserveert, met u besproken en door beide partijen ondertekend. De ouders van de kittens zijn beiden negatief getest op HCM, PKD, Fiv en Felv via DNA, echo en bloed. Wij hanteren een andere prijs voor een fokpoesje dan voor een huiskat. De prijs van een fokpoesje ligt hoger. De prijzen zijn niet onderhandelbaar. Mensen die twee kittens uit één nest willen, krijgen voorrang omdat wij het fijn vinden en gezelliger voor de kittens om samen te blijven. 

Er zijn een paar zaken die wij van het toekomstige baasje verwachten:

 • Het kitten wordt niet apart gehouden in een kooitje op kamer, maar neemt deel aan het dagelijks leven.
 • Het kitten zal niet dagenlang alleen zijn zonder menselijk contact.
 • Het kitten wordt tussen de 6-10 maanden gecastreerd/gesteriliseerd wanneer het geen fokpoesje betreft.
 • Het kitten zal in geen geval ontdaan worden van zijn/haar nagels. Dit vinden wij mishandeling, aangezien de kat zich op die manier niet natuurlijk kan gedragen.
 • Wij verwachten dat de nieuwe eigenaar de poes/kat niet vrij buiten laat lopen, een afgesloten tuin, balkon, dakterras of ren kan natuurlijk wel.
 • Het is mogelijk het kitten zelf een naam te geven als de stambomen nog niet aangevraagd zijn. Als deze naam met dezelfde letter begint als de nestnaam letter kan deze als eerste op de stamboom. Anders als tweede naam. Zijn de stambomen al aangevraagd, dan kunt u uw kitten natuurlijk ook de naam geven die u wenst, dit zal dan echter niet zijn of haar 'officiele' naam zijn.

U wordt natuurlijk op de hoogte gehouden over de ontwikkeling, de groei en het gedrag van de kittens via de website en Facebook met foto’s en verhaaltjes. Ook na reservering bent u natuurlijk van harte welkom om uw toekomstige vriendje nogmaals op te zoeken!

Als de kittens 13 weken zijn en minimaal 1,5 kilo wegen mogen zij verhuizen, zij zijn dan:

 • goed gesocialiseerd
 • zindelijk
 • meerdere malen ontwormt & (indien nodig) ontvlooit
 • 2 keer geënt
 • gechipt
 • voorzien van een Europees paspoort, hierin staat ook de gezondheidsverklaring van de dierenarts
 • voorzien van stamboom en eigendomsbewijs

Daarnaast krijgt u van ons een leuk kittenpakket mee o.a. voorzien van het eten dat zij bij ons krijgen. Mocht u het kitten over willen zetten op ander voer dan kunt u dit geleidelijk doen.

Na de verhuizing vinden wij het leuk om af en toe foto’s te ontvangen van het kitten en te horen hoe het hem/haar gaat.

U bent altijd van harte welkom om vrijblijvend kennis te komen maken.

Page
Menu
News
Page
Menu
News

Stamboom Indy

klik op onderstaande link om de stamboom te bekijken.

stamboom.indy »

Er zijn kittens geboren

Op zondag 9 mei is Indy moeder geworden van 6 prachtige kittens. Alle kittens hebben inmiddels een huisje gevonden.

 

 

Facebook pagina

Wij zijn ook op Facebook te volgen.

Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login